Skip to main content

Kirkefestival

Hvert år, i uge 35, holder Nykøbing Mors Kirke kirkefestival.

Nogle spørger måske, hvorfor vi bruger så megen energi på den uge. Vi gør det blandt andet, fordi der kommer ca. 1000 mennesker i kirken og centret i løbet af den uge. Det er en måde at vise, hvad vi laver i kirken. Vi vil gerne have, at så mange som muligt får glæde af de ting vi sætter i værk. Nogle ting er selvfølgelig lavet specielt til festivalen, men mange aktiviteter ligner jo dem, vi har på andre tider af året. Det er jo en fornøjelse at se kirken fyldt til børnekoncert onsdag formiddag. Den livsglæde og sanglyst er svær ikke at elske. Vi holder foredragsaftener med fuldt hus, og mange gode emner, som giver stof til eftertanke. Filmaftener, hvor vi går i Bio og ser en god film, og drøfter den bagefter i kirkecentret over et glas vin og noget ost. Hyggelige og givende aftener.

Desuden aktiviteter på Kirketorvet af forskellig karakter. Der er stor opbakning til, at festivalen skal køre videre, og det har været meget rost, at der var et tema for sidste to års festivaller. I 2013 var det: “USA”. I 2014 “Et menneskeliv på kanten”.

Alle disse ting kan jo kun gennemføres ved at have dedikerede medlemmer i rådet, som bruger meget tid og energi i udvalgene; fordi vi har gode og loyale medarbejdere, som spiller med på, hvad vi kommer med, og en flok af frivillige hjælpere, i blandt andet et festivaludvalg, der hovedsageligt består af frivillige og ansatte.

Poul Poulsen (Fra kirkebladet juni 2014)

Kirkefestival 2022

Søndag d. 28. august – søndag d. 4. september.

 

28. august kl. 10.00:
Festivalgudstjeneste med biskop Thomas Reinholt Rasmussen

29. august kl. 19.30:
Foredrag med Jesper Theilgaard

30. august kl. 17.00:
Børnekirke med Dobby og Snapper

31. august kl. 13.00:
Sangglæde i kirken

31. august kl. 19.30:
Bio-aften

1. september kl. 10.00:
Morgensang på Perlen, Nørregade 20.

1. september kl. 19.30:
Koncert med Gary Snider

4. september kl 10.00:
Friluftsgudstjeneste på Kirkegården

Materiale