Skip to main content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Torsdagssamvær – Ulrik Møller

1. februar kl. 14:3016:30

30 kr.

Langt væk – men ikke alene. Et hjem hjemmefra. De danske kirker i udlandet

Danske udlandskirker findes! Men der lukkes også kirker, når der ikke er nogen basis for at drive dem. At drive en dansk kirke i udlandet er hårdt. Opslidende. Med store økonomiske begrænsninger. Medvind er der ikke just. Men engagementet er givende.
Vi har inviteret Ulrik Møller til at holde foredrag om det at drive en kirke i Udlandet. Med Ulriks indsigt fra menighedsrådet i den danske kirke i Luxembourg, som medlem af rådet for kristne kirker, og som formand for protestantisk alliance i Luxembourg, ligesom erfaring fra samarbejdet med de danske sømands- og udlandskirker, giver Ulrik et unikt indblik i den berigende opgave det er at opretholde danske kirker i udlandet og det til tider betyder, at bringe menigheder ud af dens komfortzone.
Ulrik siger: ”Vi er gæster i de lande der drives danske kirker- for tiden med 42 udsendte præster. Og der er store og større hensyn at tage. Hensyn til den lokale kultur, religion, modus operandi. Vi skal fejre forskelligheden, og behovet for diplomatisk snilde er stort. Men også behovet og talentet for købmandskab.
Størstedelen af udlandskirkerne er i bredt omfang selvfinansierede. Hvordan? Igennem Donationer. Medlemsgebyrer. Sponsorater. Gavmildhed fra sognebørn. Men der må spinkes og spares. De tilskud som de danske udlandskirker modtager fra Danmark, er ikke pralende. Tværtimod. Til tider må kirker lukkes. Og det er ikke målet, men uundgåeligt.”
Foredraget vil tage udgangspunkt i det spændende som ligger i netop at omfavne alle de udfordringer for at opretholde at de danskere som har valgt at bosætte sig væk fra Danmark, kan opretholde og videreføre dansk kultur, deres Grundtvigianske / lutheranske religiøse fortolkning, sangskat, sprog, og meget, meget mere. At finde et hjem hjemmefra.

Detaljer

Dato:
1. februar
Tidspunkt:
14:30 — 16:30
Pris:
30 kr.
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Nykøbing Mors Kirkecenter
Kirkegade 2
Nykøbing Mors, 7900
+ Google Maps