Sogneaften

Onsdag d. 19. januar 2022 kl. 19.30

byder vi alle velkommen til sogneaften

med Søren Vester og Karen Boll.

"Fællesskab i fællessang"

Designer og havemand Søren Vester sætter fællesskabet i perspektiv gennem sange fra Højskolesangbogen. Det gør han sammen med sin gode ven, efterskoleleder og pianist Karen Boll.

Ingen kan undsige sig det fælles.

Vi bindes samme af alt muligt: Holdninger, tro, oplevelser, familieforhold, kærlighed. Listen er uendelig. Men hvad kræver det af os? Og hvordan går det egentlig med at passe på fællesskaberne?

Det giver Karen og Søren et bud på ved at tage os en tur gennem både nye og kendte sange i Højskolesangbogen.

Højskolesangbogen er den mest solgte bog i Danmark. Den er bredt anerkendt for at medtage de vigtigste sange fra vores fælles kulturarv. Vores historie, årets gang, liv og død, sproget, kærligheden, menneskelivet og alt det ind imellem. Intet er hverken for småt eller for stort, så Karen og Søren kommer vidt omkring i en venskabelig samtale om det, vi er fælles om.

-------------------------------------------------------

Torsdag d. 17. marts 2022 kl. 19.30

inviterer vi til sogenaften med Preben Kok.

"Arvegods"

Når et menneske i 2021 har levet i over 70 år, er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem forældrene, familien, morgensangen, bibelhistorierne og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat.

Det har været til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer og kan kaldes for almengyldige ledsagehistorier eller arvegods.

De yngre generationer i 2021 lever et liv, som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Mange af de værdifulde ledsagehistorier synes glemt, og der mangler ofte noget at læne sig op ad når livet brænder på.

I bogen ”Arvegods – giv visdom videre” giver tidligere sogne- og sygehuspræst Preben Kok brugbart arvegods videre til yngre generationer, og til sogneaften torsdag d. 17. marts 2022 kl. 19.30 i Kirkecentret vil Preben Kok med udgangspunkt i bogen fortælle om, hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende, og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer. Så kom og opdag, hvad der ligger af værdifulde erfaringer i dine gemmer – og i kirken.