• Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sogneaften – Fortællekoncert

25. januar kl. 19:30

Fortællekoncert med duoen Mors Rok om Jeppe Aakjær onsdag 25. januar kl. 19.30

Jeppe Aakjær er i dag mest kendt for sine smukke og poe- tiske sange om folk, fædreland, naturen og kærligheden.

Men med til billedet hører hans glødende engagement som debattør, agitator og samfundsrevser. Jeppe Aakjær var en oprører, der sågar måtte i fængsel for sine holdninger.

Han forbandede krig, diktatur, undertrykkelse, social fornedrelse og religiøs formørkelse.

Han kæmpede for naturbeskyttelse, fred, demokrati, politisk og åndelig frigørelse og social retfærdighed.

Aakjær var en stærk stemme i sin samtid og en kilde til inspiration for sin eftertid. Hans tekster og temaer reflekterer de selvsamme modsæt- ninger og menneskelige grundvilkår som vi – alle historiske forskelle til trods – kæmper med i dag. Derfor er han stadig brændende aktuel. Aakjærs livshistorie er en inspireren- de fortælling om en mønsterbryder, der med ukuelig fremtidstro og optimisme kastede sin livskraft og begavelse ind i kampen for et bedre og mere retfærdigt samfund for de mange.

I fortællekoncerten går vi ad Jeppes livsvej fra barndomslandet i Aakjær til Jenle. Undervejs gøres ophold på steder, der har betydning for forfat- terskabet: Hjemmet, skolen, kirken, heden, højen, arresten, kasernen, København og Jenle.

Gennem sang og fortælling lægges nye brikker til forståelsen af digteren og mennesket Jeppe Aakjær, hans betydning i samtiden og det vi kan lære af Aakjær i dag.

Dato:
25. januar