Skip to main content

Frivillig i Folkekirkens Familiestøtte… Har du tid til overs? Vil du hjælpe andre? Har du fokus på børnefamilier? Vi har henvendelser fra forældre, som ønsker støtte til forskellige udfordringer i deres familie. Læs også mere her: https://folkekirkensfamiliestotte.dk/bliv-frivllig-foraeld…

Folkekirkens Familiestøtte på Mors søger frivillige Forældrevenner. En forældreven er en frivillig, som støtter forældrene i at være de forældre de gerne vil være – også når det er svært. Som frivillig forældreven skal du være god til at lytte, nem at tale med og have stor empati og refleksionsevne, så du kan støtte forældre i at skabe den forandring, de ønsker at skabe i deres familie. Som forældreven mødes du med familien ca. en gang hver anden uge i 1-2 timer. I arbejder ud fra en aftalt målsætning.

Folkekirkens Familiestøtte henvender sig til forældre – uanset trosretning – med hjemmeboende børn mellem 0-17 år. Her er nogle eksempler på situationer, hvor en Forældreven kan være en god støtte for forældre: Det gode måltid – hvordan får vi skabt gode rammer om et hyggeligt måltid? Pligter/opgaver – hvordan får jeg mine børn til at hjælpe mere til derhjemme? Putteritualer – hvordan får vi lavet en god afslutning på dagen? Alene med det hele efter skilsmisse – hvordan får vi en ny hverdag til at fungere? Usikkerhed – gør jeg det godt nok som far/mor?

Som frivillig i Folkekirkens Familiestøtte bliver du en del af et fællesskab med andre frivillige. Du får hjælp og sparring fra den lokale koordiantor, og deltager ca. fire gange om året i frivilligmøder med faglig inspiration, erfaringsudveksling og hyggeligt samvær. I Folkekirkens Familiestøtte arbejder vi ud fra værdien næstekærlighed. Vi arbejder inden for diakoni, som har fokus på støtte og omsorg til medmennesker, – og arbejder ikke forkyndende.

Er DU en del af en børnefamilie? Har du udfordringer med at få styr på hverdagen? 
Hvis du synes at ovenstående lyder spændende – og måske som noget for dig – så tøv ikke med at ringe til koordinator Ulla Andersen på 51341175 for en uforpligtende snak. Du kan også skrive en mail på ufa@km.dk.
Se videoer, hvor frivillige fortæller om arbejdet – f.eks Mona – på: www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Leave a Reply