Sogneaften

Sogneaften mandag d. 8. oktober 2018 kl. 19.30

Oktober 43 – Redning af de danske jøder

I oktober 2018 er det 75 år siden, at en af de største vellykkede enkelt aktioner mod Nazitysklands jødeforfølgelser fandt sted. Det var her i Danmark under Anden Verdenskrig i oktober 1943. På mindre end en måned blev mere end 7.000 jøder bragt i sikkerhed i Sverige – sejlet over Øresund i fiskerbåde og andre småskibe. Hvordan kunne det lade sig gøre?

Hundredevis af danskere blev i løbet af få dage dybt involveret i en redningsaktion, der stadig står som et enestående eksempel på civil modstand i Europa, og som betød, at mere end 98 % af de danske jøder blev reddet. ”Hvad skulle jeg ellers have gjort?”, siger den unge ambulancechauffør Jørgen Knudsen, da han bagefter blev spurgt om, hvorfor han kørte rundt og advarede og transporterede jøder, som han ikke kendte.

I en ramme af livsbekræftende klezmermusik vil Klezmerduo mandag d. 8. oktober 2018 kl. 19.30 i Nykøbing Kirke fortælle historien om danske jøder, der måtte flygte over hals og hoved, og om nogle af de mange, der satte livet på spil for at hjælpe.

Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion, vokal). Klezmerduo hører til blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer. Igennem mere end 25 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde. Sprælsk musik med rødder i Østeuropa, som rummer længsel og smerte og samtidig insisterer på håbet, glæden og festen.

Sogneaften onsdag d. 10. oktober 2018 kl. 19.30

Med Korshærs- og arresthuspræsten på arbejde

I samarbejde med Kirkens Korshær lokaludvalg på Mors indbyder vi til en sogneaften onsdag d. 10. oktober 2018 kl. 19.30 i Kirkecenteret, hvor Korshærs- og arresthuspræst Lena Bentsen fra Aalborg vil fortælle om sit arbejde. Arrangementet er gratis, men der bliver lejlighed til at lægge en gave til Korhærsarbejdet.